10 Ağustos 2016 Çarşamba

SİVİLCE KARŞITI BAKIM İÇİN: SEBİ İXİR AKNE SİVİLCE KREMİ!


Sebi Pharma’nın akne sivilce karşıtı bakım yapan ürünü Sebi İxir Akne Sivilce Kremi; sivilce, akne, siyah nokta ve yağlılık ile mücadele etmektedir. Krem; ödüllü, dünya patentli “Hücre Yenileyici Bileşen” içermekte ve ciltte duru bir görünüm oluşturmaktadır. Sivilce, akne şikâyeti oldukça yaygındır ve yaş, cinsiyet ayırt etmeksizin ortaya çıkabilmektedir. Bu soruna çoğunlukla yağ, siyah nokta ve büyük gözenekler de eşlik edebilmektedir.

Sivilcelerin, aknelerin oluşumunda rol oynayan birçok unsur bulunmaktadır. Beslenmenin sivilcelerle olan ilişkisi üzerine sıkça araştırma yapılmakta ve tartışılmaktadır. Süt ve süt ürünlerinin bu soruna yol açabildiği belirtilmiştir. Sivilce kremi kullanımın yanı sıra beslenmeye de dikkat edilmesine de sıkça değinilmektedir. 
Hijyen yağlı ciltlerin bakımında önem taşımaktadır. Cilt tipine uygun kaliteli bir cilt temizleme ürünü seçmek ve bunu düzenli olarak kullanmak fayda getirecektir. Cilt hijyeni sağlanmadıkça hiçbir üründen tam anlamı ile verim almak mümkün olamaz. Kullanılan cilt temizleyicinin cildi kurutmamasına dikkat edilmelidir.
Yapılan en sık hatalardan biri de sivilceleri sıkmaktır. Birçok birey sivilce kremi  edinmekte fakat ürünün henüz kullanımı bitmeden sivilcelerin sıkmaktadır. Bunun sonucunda mevcut durum daha da kötüye gitmektedir. Özellikle hijyenik olmayan bir şekilde sivilcenin sıkılması büyük olumsuzluklar meydana getirebilir.

Farkında olunsa da olunmasa da yüze birçok kez dokunulmalıdır. Telefon kullanıldığında telefon yüze temas edecektir. Bu; eldeki, telefondaki tüm bakterilerin yüze taşındığı anlamında gelmektedir. Sivilce kremi ile birlikte cilt hijyeninin çok önemli olduğuna değinmiştik. Yüze dokunmamaya dikkat edilmelidir. Her olasılığa karşı elleri ve telefon yüzeyini her zaman temiz tutmak da iyi bir önlemdir. El hijyenine dikkat edilmesi genel sağlık açısından da fayda getirecektir. 

Sivilce ve akne şikayeti olsun olmasın uykudan önce makyajın temizlenmesi çok önemlidir. Makyaj temizlenmeden uyunulursa birçok sorun meydana gelebilmektedir. Saçların yüzden uzak durmasına dikkat edilmelidir. Sivilce kremi seçiminin yanı sıra diğer faktörlere de dikkat edilmesi üründen alınacak verimi arttıracaktır. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalınması sebum üretiminin de artması ile sonuçlanabilmektedir. 

Sivilcelerin yanı sıra lekelerden de sıkça yakınılabilmektedir. Tıpkı sivilce ve aknelerde olduğu gibi lekelerde de birçok faktör söz konusudur. Yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte leke oluşma olasılığı da artmakta bunun sonucunda leke kremi  veya sivilce kremi kullanımına ihtiyaç duyulabilmektedir.
Kısaca özetlemek gerekirse; hormonal değişimler, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalınması, sivilceler, kullanılan ilaçlar gibi faktörler leke oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Ciltteki lekeler güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldıklarında durum daha da kötüleşebilmektedir. UVA, UVB ışınlarına maruz kalınmasıyla lekeler daha da derinleşebilmektedir. Seçilen ürününden en fazla verimi alabilmek için lekenin oluşumundan uzun süreler geçmesi beklenmemelidir. Leke oluştuktan kısa süre sonra leke kremi araştırmak fayda getirecektir.
Hamilelik lekelerinden de sıkça yakınılmaktadır. Gebelik döneminde oluşan hormonal değişimler lekelere sebebiyet verebilmektedir. Hamilelik lekeleri çoğunlukla kolay gözükmekle birlikte oldukça inatçı lekelerdir. Bu nedenle iyi bir leke kremi seçmek son derece önemlidir. 
Lekelerin bir diğer kaynağı da güneş lekeleridir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı çeşitli önlemler alınmadığı takdirde güneş lekeleri meydana gelecektir. Güneş lekelerinden çoğunlukla görünüm açısından şikâyet edilse ve bu nedenle leke kremi kullanılmaktadır oysa güneş lekeleri bir anlamda cildin güneşe karşı korunmadığı anlamına gelmektedir. Bu da hem lekelere hem de çeşitli cilt problemlerine yol açabilmektedir. UVA, UVB ışınları cildin olağan yapısına zarar vermektedir. Erken yaşlanma belirtilerinin, cilt kanserinin önemli nedenleri arasında güneşten korunmaması yer almamaktadır. Güneş ışığına yoğun şekilde maruz kalınması sebum üretimini arttırmaktadır. Bunun sonucunda da sivilce ve akne oluşabilmektedir. Bu konuda sıkça yapılan bir hata da güneş koruyucuya ihtiyaç duyulmadığının düşünülmesidir. Yaz mevsimi dışında ihtiyaç duyulmadığı gerekçesi ile güneş koruyucu kullanılmayabilmektedir. Ofiste çalışan, çok sık dışarı çıkmayan bireyler de güneş koruyucuya ihtiyaç duymadıklarını düşünülebilmektedir. Tüm bunların sonuncunda leke kremi kullanımına ihtiyaç duymaktadır. Çünkü güneş koruyucu kullanımının dört mevsim ihmal edilmemesi gereklidir. 
Sebi İxir Leke Kremi 50 faktör güneş koruması ile büyük bir avantaj sağlamaktadır. Hem ciltteki lekeleri gidermeye yardımcı hem de güneş koruması sağlayan ürün cildi soymamakta ve yıpratmamaktadır, aksine bakım yapmaktadır.
Daha fazla bilgi için www.sebisimyaci.com web sitesi ziyaret edilebilir veya 0 232 404 00 45 , 0 551 208 38 86 (Arama, WhatsApp) numaralarından bilgi alınabilir.

3 yorum:

  1. Benim iş arkadaşım da çok çok az kullandı ve memnun kaldı. Ama kendi doktoruma sorduğumda sakın kullanma demişti :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden kullanma demiş acaba, bende çillerim için kullanıyorum bir iki çil vardısebiixir leke kremi deniyorum :/

      Sil